Wie is Louise Hay?

Wie is Louise Hay?

Louise Hay is in Nederland vooral bekend geworden als de schrijfster van onder andere de boeken ‘Je kunt je leven helen’ en ‘Gebruik je innerlijke kracht’. Ze staat wereldwijd bekend als één van de grondleggers van de zelfhulpbeweging.

Haar eerste boek, ‘Heal Your Body’, werd gepubliceerd in 1976, lang voordat de mind-body beweging in opkomst was. In dit boekwerkje beschreef Louise in detail de relatie tussen lichamelijke aandoeningen en de geestelijke oorzaken daarvan.

Ook gaf ze een lijst met ziekten en kwalen, de mogelijke achterliggende oorzaken daarvan en een nieuw, gezond gedachtepatroon waarmee je de heling van ziekte en ongemakken in gang kunt zetten.

Na een herziening en herdruk in 1988, werd ‘Heal Your Body’ in 25 talen vertaald en kwamen de ideeën van Louise voor de mensen in maar liefst 33 verschillende landen beschikbaar. In Nederland is het boek uitgegeven onder de titel ‘Heel je lichaam’. De lijst met ziekten en kwalen, mogelijke oorzaken en nieuwe gedachtepatronen is ook toegevoegd aan het boek ‘Je kunt je leven helen’.

De Louise Hay filosofie

Louise Hay geniet internationale bekendheid als autoriteit op het gebied van persoonlijke groei. Haar filosofie is gebaseerd op de leer van de Science of Mind en is daar in feite een vereenvoudigde en daardoor dus meer toegankelijke vorm van. Haar meest bekende en beroemde boek is ‘Je kunt je leven helen’, een baanbrekend werk waarin al de wijsheid, die ze na vele jaren studie en door haar werk als metafysisch raadgever heeft verkregen, is vervat.

Het leven is niet iets wat ons overkomt, aldus Louise. In daar boeken legt ze uit dat onze overtuigingen en de ideeën die we over onszelf en over het leven hebben vaak de oorzaak zijn van onze emotionele problemen en onze lichamelijke aandoeningen. Ook leert ze ons hoe we, door bepaalde methoden toe te passen, ons denken en ons leven ten goede kunnen veranderen. Verder benadrukt ze dat het belangrijk is om van jezelf te (leren) houden, omdat dit de belangrijkste sleutel is tot positieve veranderingen op elk gebied in je leven.

Hierover zegt ze:

“Ik heb ontdekt dat alles in het leven pas lekker loopt als we werkelijk van onszelf houden, en we onszelf accepteren en nemen zoals we zijn.”

Enkele uitgangspunten in de filosofie zijn:

  • Elke gedachte die we denken creëert onze toekomst.
  • Gedachten kunnen veranderd worden.
  • Het ogenblik van kracht is het huidige moment.
  • De belangrijkste onderliggende gedachte die iedereen heeft is: ‘Ik ben niet goed genoeg’.
  • Het is belangrijk bereid te zijn om te beginnen met van jezelf te houden.
  • NU jezelf waarderen en accepteren is de sleutel tot positieve verandering.

Haar liefdevolle en diepgaande inzichten zijn een bron van inspiratie voor mensen die zichzelf beter willen leren kennen en de kwaliteit van hun leven willen verbeteren. Wil je dus meer weten over de Louise Hay filosofie en wil je je deze eigen maken, dan is het boek ‘Je kunt je leven helen’ een absolute aanrader voor jou.

Op welke manier pas jij de Louise Hay filosofie toe in jouw leven?

© Foto gebruikt met schriftelijke toestemming van Hay House.

Dirkje Evers

Dirkje Evers is de oprichter en eigenaar van Groeikans Academie. De blogs op deze website dateren uit de periode 2012-2014, maar de inhoud is nog steeds waardevol, want de 'lessen' uit de blogs zijn tijdloos. Momenteel is Dirkje actief binnen haar webdesignbedrijf Presenteer Jezelf Online. Vanzelfsprekend heeft ze ook deze website voor Groeikans Academie zelfgemaakt.

Laat een reactie achter