Over Dirkje

Dirkje EversDirkje Evers is de oprichter en eigenaar van Groeikans Academie. Sinds enkele jaren geeft zij cursussen over de Louise Hay filosofie en over het Vernieuwend Denken en leert zij mensen hoe zij deze denkwijzen concreet kunnen toepassen in hun leven.  Sinds 2013 geef ik geen cursussen meer. Ik verwijs je hiervoor graag door naar Lies DeBoiserie  van Licht Coaching.

Dirkje over zichzelf:

Al zo’n 20 jaar geleden was ik mij ervan bewust dat ik, door op een bepaalde manier te denken, te handelen en in het leven te staan, hele mooie dingen (zowel op materieel als immaterieel gebied) kon creëren.

Om te beseffen dat het ook de andere kant op werkte, en dat ik óók verantwoordelijk was voor de minder leuke gebeurtenissen en omstandigheden in mijn leven, heb ik echter nog heel wat jaren nodig gehad.

Je hebt altijd een keuze, maar soms wil of kun je die niet zien

Gelukkig zag ik op een gegeven moment in dat ik óók de vervelende dingen in mijn leven gecreëerd en in stand gehouden had en dat ik altijd een keuze had gehad, namelijk een keuze in hoe ik met mijzelf, met anderen en met de situatie om had kunnen gaan. En ook zag ik in dat iedere keuze die ik had gemaakt, bepalend was geweest voor het verloop en de uitkomst van de situatie.

Ik kwam dus tot het besef dat ik door het maken van keuzes – die gebaseerd waren op mijn gedachten en overtuigingen – het verloop van mijn leven zelf had beïnvloed en dat ik dus ook het verdere verloop van mijn leven zelf zou kunnen beïnvloeden. Wat een gevoel van vrijheid gaf dat!

Vernieuwend Denker

Sinds ongeveer 2003 kan ik mijzelf een Vernieuwend Denker noemen.

Ik ben ervaringsdeskundige doordat ik eerst onbewust en daarna bewust heb ervaren – en nog steeds ervaar – hoe mijn denken bepalend is voor wat er gebeurt in mijn leven.

Verder heb ik geleerd hoe ik deze denkwijze praktisch kan toepassen in mijn dagelijkse leven en hierdoor kan ik jou vertellen hoe jij dit ook kunt gaan doen.

Ook heb ik uitgebreide scholing gehad op het gebied van het Vernieuwend Denken en de Louise Hay filosofie. In juli 2009 heb ik de officieel door Hay House erkende Heal Your Life© teacher training gevolgd.

Online informatie, inspiratie en cursussen voor een gelukkig leven

Vanwege mijn ambitie om cursussen aan volwassenen te gaan geven, heb ik tijdens mijn HBO-opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming (die ik op latere leeftijd ben begonnen en heb afgerond in 2001) de afstudeerrichting Educatief Werk gekozen.

Het boeiende gedachtegoed van het Vernieuwend Denken en de Louise Hay filosofie inspireren mij nu om via de Groeikans Academie online informatie, inspiratie en cursussen op het gebied van persoonlijke groei aan te bieden.