Happy Birthday Louise Hay!

Happy Birthday Louise Hay!

Vandaag, 8 oktober, is ze jarig. Louise Hay, schrijfster van onder andere het wereldberoemde en veelgeprezen boek ‘Je kunt je leven helen’ (‘You Can Heal Your Life’), is 85 jaar geworden.

Vorige week zag ik haar, in Londen, toen ze voor het eerst in – geloof ik – twintig jaar weer een workshop gaf.
Dat deed ze samen met Cheryl Richardson (zeker ook een dame om te ‘lezen’ en te volgen!) naar aanleiding van het uitkomen van hun gezamenlijke boek ‘You Can Create an Exceptional Life’.

You Can Trust Your Life

De tweedaagse workshop droeg als titel ‘You Can Trust Your Life’ en dat heeft Ms. Hay zeker gedaan in haar leven. Ondanks haar moeilijke jeugd, een mislukt huwelijk en kanker (waar ze van genezen is), heeft ze geleerd op het leven te vertrouwen en vooral ook om van zichzelf te houden.

Daarover zegt Louise:

“Ik heb ontdekt dat alles in het leven pas lekker loopt als we werkelijk van onszelf houden, en we onszelf accepteren en nemen zoals we zijn.”

Ze zag er stralend uit, een week voor haar 85e verjaardag, en was duidelijk goed op dreef tijdens de workshop. Ook liet ze haar (innerlijke) kind regelmatig naar buiten komen met een humoristische opmerking die je niet zou verwachten van een wijze oude dame. Ik ben dan ook heel erg blij dat ik deze unieke workshop heb mogen meebeleven. Daarmee ging mijn wens om deze bijzondere vrouw te mogen ontmoeten – ook al was dat dan niet 1 op 1 – in vervulling.

Bijdrage aan de wereld

Louise Hay op haar 85e verjaardagLouise heeft haar verjaardag – samen met ongeveer 300 gasten – gevierd in het Rancho Valencia Resort, vlakbij Del Mar, in de Amerikaanse staat California. Velen kwamen haar dankzeggen voor de positieve bijdrage die ze heeft geleverd aan hun persoonlijke heling en voor haar bijdrage aan het grotere geheel, aan het helen van de ‘planeet’. Met – en door – Louise is de wereld zeker een stukje mooier geworden!

Welke bijdrage heeft Louise Hay geleverd aan joúw leven?

Dirkje Evers

Dirkje Evers is de oprichter en eigenaar van Groeikans Academie. De blogs op deze website dateren uit de periode 2012-2014, maar de inhoud is nog steeds waardevol, want de 'lessen' uit de blogs zijn tijdloos. Momenteel is Dirkje actief binnen haar webdesignbedrijf Presenteer Jezelf Online. Vanzelfsprekend heeft ze ook deze website voor Groeikans Academie zelfgemaakt.

2 reacties

  1. Anette op 1 februari 2012 om 21:59

    Louise Hay is inderdaad een schrijfster die “wonderen” kan verrichten. In haar boeken vind je zo’n eenvoudige waarheid over het leven , je eigen kunnen en je eigen denken, dat je bijna niet kan geloven dat het waarheid zou kunnen zijn. Ervaringen van mensen die het meemaken weten wel beter, dat je met je eigen leven en de manier van denken veel kan bereiken.

    • Dirkje Evers op 11 februari 2012 om 16:11

      Mooi hè, die eenvoud. Dit maakt het echt voor iedereen mogelijk om deze filosofie en methode toe te passen en er mooie tot geweldige resultaten mee te behalen!

Laat een reactie achter