Een affirmatie per dag houdt de dokter van je af

Een affirmatie per dag houdt de dokter van je af

Ik durf hier niet te beweren dat je nooit een dokter nodig zult hebben, omdat een affirmatie er – net als de spreekwoordelijke appel (An Apple a Day Keeps the Doctor Away) – niet gegarandeerd voor zal zorgen dat je gezond zult blijven.

Maar ik heb jouw aandacht en daar gaat het me om, want nu kan ik je wél vertellen welk positief effect affirmeren op jouw leven kan hebben en waarom je deze eenvoudige en krachtige methode absoluut een kans zou moeten geven in je leven. En het is nog gratis ook!

Een affirmatie is een bewust gekozen positieve gedachte die je in je bewustzijn plaatst met als doel een gewenst resultaat te krijgen. Het is een uitspraak over jezelf waarvan jij wilt geloven dat deze waar is. Deze uitspraak denk, zeg, schrijf of lees je meerdere malen per dag.

Verbeter de kwaliteit van je gedachtewereld

Het is wetenschappelijk onderzocht en bewezen dat we iedere dag gemiddeld tussen de 60.000 en 80.000 gedachten denken. Daar zitten redelijk neutrale gedachten bij, positieve gedachten en – helaas – ook een heleboel negatieve. En omdat de kwaliteit van onze gedachten maakt hoe we ons voelen en gedragen, kun je er maar beter voor zorgen dat zoveel mogelijk van die gedachten positief zijn.

Het affirmeren helpt je daarbij. Door een aantal vaste momenten op je dag te kiezen waarop je deze bewust gekozen (positieve) gedachten gaat denken, zeggen, visualiseren of opschrijven, zorg jij ervoor dat je jouw gedachtewereld zo gezond mogelijk houdt.

Voel je beter, vrolijker en sterker

Door zorgvuldig uitgekozen positieve woorden te gebruiken die écht betekenis voor jou hebben, zal de affirmatie ervoor zorgen dat er positieve gedachten en gevoelens bij je oproepen worden. En net zoals de vitaminen in de appel jouw immuunsysteem versterken, zo hebben deze positieve gedachten en gevoelens het effect dat jij je beter, vrolijker en sterker gaat voelen.

En als jij je goed en sterk voelt, dan heeft ook dat weer een positieve invloed op jouw immuunsysteem, dus kan het doen (denken, zeggen, visualiseren, opschrijven) van affirmaties er inderdaad aan bijdragen dat je de dokter (langer) bij je weg houdt!

Kortom: affirmeren is dus een mooie, handige, gemakkelijk toepasbare tool die iedereen kan gebruiken om de kwaliteit van zijn of haar gedachten te verbeteren.

Wil je méér weten over affirmeren? Download dan mijn gratis eBook ‘10 Succestips voor het maken van krachtige en effectieve affirmaties’.

Dirkje Evers

Dirkje Evers is de oprichter en eigenaar van Groeikans Academie. De blogs op deze website dateren uit de periode 2012-2014, maar de inhoud is nog steeds waardevol, want de 'lessen' uit de blogs zijn tijdloos. Momenteel is Dirkje actief binnen haar webdesignbedrijf Presenteer Jezelf Online. Vanzelfsprekend heeft ze ook deze website voor Groeikans Academie zelfgemaakt.

4 reacties

 1. Marianne Kruijer op 6 februari 2012 om 18:24

  Hpi Dirkje

  Helemaal waar! Dit kan ik als geen ander ondersteunen.
  En als je lichaam of je immuunsysteem het eens laat afweten kan je door je gedachten weer goed te focussen op jezelf er weer eerder vanaf zijn.

  Vr Groet Marianne Kruijer

  • Dirkje Evers op 13 februari 2012 om 19:07

   Mooi om te horen dat jij het ook zo ervaart, Marianne. En affirmeren is nog gratis ook!

 2. Rebekka Deforce op 13 februari 2012 om 17:59

  Alles werkt volgens de wet van aantrekkingskracht, het is dus belangrijk dat je aan je affirmatie regelmatig denkt en dat je gelooft dat dit zo is.
  Louise werkt ook met de wet volgens de lering van Abraham Hicks.
  Echt goeie lessen vind ik en in combinatie met L. Hay onoverwinnelijk!

  Zoals je zegt denk ik dat positief taalgebruik en een positieve manier om de dingen aan te pakken een positieve stroom in je leven brengt.

  Goeie post Dirkje, fijn dat je deze dingen toegankelijk maakt voor vele mensen.

  • Dirkje Evers op 13 februari 2012 om 19:03

   Dankjewel voor de waardevolle aanvulling en voor je compliment, Rebekka.

   Louise is inderdaad een grote fan van Abraham Hicks en haar uitgeverij geeft dan ook de Engelstalige boeken van Abraham uit.

   Zelf heb ik ook materiaal van Abraham gelezen. Vooral ‘Vraag En het Wordt Gegeven’ (Ask And It Is Given) is een echte aanrader. Ik besteed er graag eens een blogbericht aan!

Laat een reactie achter