Page content

Een affirmatie per dag houdt de dokter van je af

Een affirmatie per dag houdt de dokter van je af

Ik durf hier niet te beweren dat je nooit een dokter nodig zult hebben, omdat een affirmatie er - net als de spreekwoordelijke appel (An Apple a Day Keeps the Doctor Away) - niet gegarandeerd voor zal zorgen dat je gezond zult blijven.

Maar ik heb jouw aandacht en daar gaat het me om, want nu kan ik je wél vertellen welk positief effect affirmeren op jouw leven kan hebben en waarom je deze eenvoudige en krachtige methode absoluut een kans zou moeten geven in je leven. En het is nog gratis ook!

Een affirmatie is een bewust gekozen positieve gedachte die je in je bewustzijn plaatst met als doel een gewenst resultaat te krijgen. Het is een uitspraak over jezelf waarvan jij wilt geloven dat deze waar is. Deze uitspraak denk, zeg, schrijf of lees je meerdere malen per dag.

Verbeter de kwaliteit van je gedachtewereld

Het is wetenschappelijk onderzocht en bewezen dat we iedere dag gemiddeld tussen de 60.000 en 80.000 gedachten denken. Daar zitten redelijk neutrale gedachten bij, positieve gedachten en - helaas - ook een heleboel negatieve. En omdat de kwaliteit van onze gedachten maakt hoe we ons voelen en gedragen, kun je er maar beter voor zorgen dat zoveel mogelijk van die gedachten positief zijn.

Het affirmeren helpt je daarbij. Door een aantal vaste momenten op je dag te kiezen waarop je deze bewust gekozen (positieve) gedachten gaat denken, zeggen, visualiseren of opschrijven, zorg jij ervoor dat je jouw gedachtewereld zo gezond mogelijk houdt.

Voel je beter, vrolijker en sterker

Door zorgvuldig uitgekozen positieve woorden te gebruiken die écht betekenis voor jou hebben, zal de affirmatie ervoor zorgen dat er positieve gedachten en gevoelens bij je oproepen worden. En net zoals de vitaminen in de appel jouw immuunsysteem versterken, zo hebben deze positieve gedachten en gevoelens het effect dat jij je beter, vrolijker en sterker gaat voelen.

En als jij je goed en sterk voelt, dan heeft ook dat weer een positieve invloed op jouw immuunsysteem, dus kan het doen (denken, zeggen, visualiseren, opschrijven) van affirmaties er inderdaad aan bijdragen dat je de dokter (langer) bij je weg houdt!

Kortom: affirmeren is dus een mooie, handige, gemakkelijk toepasbare tool die iedereen kan gebruiken om de kwaliteit van zijn of haar gedachten te verbeteren.

Wil je méér weten over affirmeren? Download dan mijn gratis eBook ‘10 Succestips voor het maken van krachtige en effectieve affirmaties’.